Na een intakegesprek kan met de behandeling worden begonnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een behandeltafel. Het is prettig (en bevorderlijk voor het optimaal resultaat) om tijdens de behandeling soepele, makkelijk zittende kleding te dragen. In het algemeen is het aan te bevelen om tenminste drie behandelingen met tussenpozen van enkele dagen tot en week te ontvangen. Hierdoor krijgen lichaam en geest de gelegenheid optimaal te profiteren van de diepe doorwerking van deze subtiele behandelmethode.
De gunstige effecten van de behandeling worden veelal reeds bij de eerste behandeling ervaren. Cranio-Sacraal therapie is in beginsel een kortdurende therapie. Cranio sacraal therapie is een uiterst subtiele behandelmethode die het lichaam uitnodigt en stimuleert. Maar het dringt ook door tot in de kern van de problemen en daardoor geeft het veelal blijvende resultaten.
Een behandeling bevordert innerlijke rust, geeft een diepe ontspanning en creëert ruimte waar het lichaam daar om vraagt.