N.O.T. houdt zich werkelijk bezig met de oorzaak en niet met het gevolg. Met N.O.T. behandel ik iemand eerst zoals we leven, nl. in het licht en in het donker en in beide situaties  met de ogen open en gesloten. Maar vaak overkomt ons iets in een speciale situatie, denk bijvoorbeeld aan een ongeval met een auto. Je zit in de auto, ziet dat het niet goed zal gaan en zet je schrap. Als ik tijdens een behandeling deze situatie weer terughaal en correcties uitvoer, terwijl de cliënt zich zoveel mogelijk gedraagt als tijdens genoemd ongeval, dan herinnert het lichaam zich alles weer en accepteert het de correcties ook werkelijk in relatie tot de gebeurtenis, waarin alle stress is opgebouwd en waardoor de klachten zijn ontstaan. In deze behandeling is het bijzonder belangrijk dat de cliënt zelf meedenkt over het ontstaan van de klachten, het verergeren van de problemen etc.

  1. N.O.T. wordt ingezet bij structurele klachten als: rugklachten, scoliose, bekkenverwringing, whiplash, hoofdpijn en nog veel meer.
  2. Verder bestaat de mogelijkheid om via N.O.T. te werken aan ons biochemische systeem, waarbij u kunt denken aan o.a.: chronische vermoeidheid, algehele malaise, buikklachten, allergieën, MS, etc.
  3. Een derde onderdeel waarvoor een aantal N.O.T. behandelingen geweldig kunnen aanslaan zijn de leer en gedragsproblemen.
 
In principe worden alle problemen structureel, biochemisch en emotioneel behandeld. Om werkelijk iets aan een probleem te kunnen doen, zijn er meestal minimaal 5 behandelingen nodig. Een lichaam kan per behandeling een bepaalde dosis informatie verwerken en meestal wil het lichaam na ongeveer een uur niet meer. Verder is het belangrijk om tussen twee consulten niet teveel tijd te plannen, de eerste drie consulten dienen binnen een tijdsbestek van 2 weken te zijn. Het lichaam en de geest worden met N.O.T. gecorrigeerd en krijgen door een korte pauze tussen behandelingen niet de gelegenheid om in “de oude fout” terug te vallen.