N.O.T. structuur is een prachtig programma om iemand met lichamelijke klachten te helpen, het is een fantastische manier om een lichaam weer helemaal te laten samenwerken. Dr. Carl Ferreri, een chiropractor die niet tevreden was met zijn resultaten binnen chiropractie, heeft de methode N.O.T. ontwikkelt en werkt er al plm. 40 jaar mee. De methode is samengesteld uit elementen afkomstig uit de Chiropractie, Craniosacraal Therapie, Sacro-Occipitaal techniek, Acupunctuur en Toegepaste Kinesiologie.
Soms weten we van voren niet dat we van achteren leven. Dit overkomt ons ook met onder / boven en links / rechts. Ons hoofd werkt normaliter samen met ons bekken, onze handen met onze voeten, enzovoort. In principe moeten alle systemen binnen het lichaam soepel met elkaar samenwerken. Als ons lichaam is vergeten hoe deze samenwerking tot stand komt, kun je met N.O.T. structuur uitzoeken waar de communicatie in het lichaam fout gaat en deze herstellen. Een voorwaarde voor goed bewegen is een goed functionerend zenuwstelsel en dit is ook het eerste waar binnen N.O.T. naar wordt “gekeken”. Dr. Carl Ferreri heeft tijdens zijn levenswerk ontdekt dat het lichaam eigenlijk net als een computer werkt, met verschillende systemen voor iedere omstandigheid. Het lichaam is een organisme dat zich zelf geneest, regenereert, integreert en organiseert, alleen is er af en toe iemand nodig die het lichaam eraan herinnert hoe het eigenlijk moet. Binnen N.O.T. wordt uiteraard gebruik gemaakt van spiertesten, waarmee ik zogenaamde “systeemgebreken” opspoor en herstel. De correcties bestaan voor een groot deel uit lichaamswerk waarbij de bij onvermogen betrokken reflexzones en wervels, in combinatie met ademhaling en cranio-sacraal werk worden gestimuleerd.
N.O.T. houdt zich werkelijk bezig met de oorzaak en niet met het gevolg. Met N.O.T. behandel ik iemand eerst zoals we leven, nl. in het licht en in het donker en in beide situaties  met de ogen open en gesloten.
Maar vaak overkomt ons iets in een speciale situatie, denk bijvoorbeeld aan een ongeval met een auto. Je zit in de auto, ziet dat het niet goed zal gaan en zet je schrap. Als ik tijdens een behandeling deze situatie weer terughaal en correcties uitvoer, terwijl de cliënt zich zoveel mogelijk gedraagt als tijdens genoemd ongeval, dan herinnert het lichaam zich alles weer en accepteert het de correcties ook werkelijk in relatie tot de gebeurtenis, waarin alle stress is opgebouwd en waardoor de klachten zijn ontstaan. In deze behandeling is het bijzonder belangrijk dat de cliënt zelf meedenkt over het ontstaan van de klachten, het verergeren van de problemen etc.