"Touch for Health" betekent letterlijk “aanraken voor gezondheid”. Het is de engelse term voor een basistherapie die gecombineerd kan worden met diverse andere vormen van therapie.

Met onze spieren geven we uitdrukking aan onszelf. Onze houding bepaalt voor een groot gedeelte wie we in wezen zijn. Door ons lichaam stroomt energie, net zoals er bijvoorbeeld energie door elektriciteitsleidingen stroomt, stroomt dit in ons lichaam door de daarvoor bestemde meridianen.
In  "Touch for Health" staat een licht uitgevoerde spiertest centraal. Het is de communicatie met het lichaam waar het om draait, waarbij we er vanuit gaan dat het lichaam de ultieme waarheid bezit en NOOIT liegt!!

Het principe achter een spiertest is dat een sterke spiertest geen extra energie kost, een zwakke spertest echter wel. Een zwakke spiertest geeft aan dat er een blokkade in het energiesysteem is. Deze blokkade kan door bepaalde bewegingen worden veroorzaakt, maar ook voeding of bepaalde gedachten kunnen een blokkade teweegbrengen.
"Touch for Health" leert ons 14, 28 of 42 spiertesten, die we kunnen gebruiken als meetinstrument voor het bepalen van vitaliteit. Middels diverse correctietechnieken kunnen we een blokkade opheffen en de energie beter laten doorstromen. Deze betere energiedoorstroming is ook direct meetbaar in de vorm van een sterke(re) spiertest.

Met het testen en corrigeren van bijvoorbeeld 14 of 42 spieren brengen we iemand in balans. "Touch for Health" heeft als doel ervoor te zorgen dat er een goede balans van lichaam, geest en ziel wordt bewerkstelligd. Dit voelt aan als meer vitaal, een hogere belastbaarheid, een verbeterde stressbestendigheid en een hoger zelfbewustzijn.